Aankomende workshops Metaalkunde & Metallografie MATinspired

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Cursussen en workshops bij MATinspired

Vergroot je kennis van metalen en volg een van de volgende workshops in ons materiaalkundig laboratorium: tweedaagse workshop Metaalkunde, op woensdag 10 en donderdag 11 oktober 2018.
Op woensdag 31 oktober en donderdag 1 november 2018 wordt de tweedaagse workshop Metallografie georganiseerd. Ook is er een praktijk-workshop Metaalkunde en Metallografie op vrijdag 2 november 2018.

2-Daagse Workshop Metaalkunde
Voor wie? Medewerkers die werkzaam zijn in de metaalwereld die meer technische basiskennis willen krijgen over metalen en hun eigenschappen. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, constructeurs, vertegenwoordigers, managers en laboratoriummedewerkers.

Onderwerpen: Structuren van metalen, fasenleer, mechanische eigenschappen, metaalkeuze, warmte-behandelingen en productieprocessen van legeringen.

Rreferentie van een deelnemer: “Goede workshop waar op een duidelijke manier verteld wordt hoe materialen zijn opgebouwd, wat het verschil is in eigenschappen en hoe verschillende normen in elkaar zitten.”

2-Daagse Workshop Metallografie
Voor wie? Voor diegene die meer willen weten over het prepareren en analysen van de structuren van metalen middels microscopie. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, managers van laboratoria en laboratoriummedewerkers uit de metaalindustrie.

Onderwerpen: Doorslijpen en inbedden van monsters, preparatie van monsters, microscopie, etstechnieken, identificatie microstructuren, hardheidsmetingen en introductie in breukanalyse.

Referentie van een deelnemer: “Zeer interessante training voor een ieder die in de metaalindustrie zit, eigenlijk een must.”

Praktijk-workshop Metaalkunde en Metallografie
Deze workshop is voor mensen die willen kennis maken met de praktijk van metallografie en metaalkundige analyses. Bijvoorbeeld medewerkers die werkzaam zijn in een metaalkundig laboratoria en kwaliteitsmedewerkers. Het is handig zijn als deze cursisten de workshop metallografie hebben gevolgd, maar dit is niet noodzakelijk.

Onderwerpen: Op deze praktijkdag mogen de cursisten zelf metalen monsters prepareren en analyseren met behulp van de microscoop. Hiernaast kunnen deze metalen ook worden geanalyseerd met behulp van spectroscopie en hardheidsmetingen.

Geschreven door

Matinspired

We geven in ons laboratorium workshops op het vlak van materiaalkunde en analysetechnieken, zoals Metallografie en Metaalkunde en PMI. We kunnen ook schade-onderzoek, materiaalonderzoek en -ontwikkeling voor u uitvoeren d.m.v... Lees meer