UK
NL
 
               

Alles over en voor de labsector

Zoeken
LABinsights.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

15-05-2018

Chip-DSC 10

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Revolutionaire ontwikkeling binnen de DSC instrumentatie

 
Nieuwe geavanceerde Chip technologie voor DSC analyses
Nieuwe Chip-DSC 10, afmetingen 20 x 22 cm

Dynamische differentiecalorimetrie, afkorting DSC is een meettechniek om warmtestromen van en naar een monster te meten. Daarbij laat men met het proefmonster en een referentie samen een nauwkeurig vastgesteld temperatuurverloop doorlopen.

DSC technieken worden zeer breed toegepast. De techniek is niet alleen geschikt om smelt en kristallisatie te meten, maar ook om zuiverheid en polymorfie van farmaceutische stoffen te meten, de glasovergang van een polymeer, oxidatiestabiliteit, vloeistof fractie, uithardingsreacties, denaturatie van eiwitten, etc. Afhankelijk van wat gemeten dient te worden kan men opwarmend of koelend en eventueel isotherm meten. Tegenwoordig zijn alle instrumenten computergestuurd en beschikt men bij het apparaat over uitgebreide evaluatiesoftware.
Met het innovatieve concept van deze nieuwe Chip-DSC 10 zal een mogelijke aardverschuiving ontstaan in deze specifieke wereld van thermische analyses. Door gebruik te maken van deze nieuwe geavanceerde Chip technologie worden monsters sneller opgewarmd en zal de koeling navenant in tijd afnemen en geeft de gebruiker dus veel tijdwinst en de mogelijkheid om meer monsters te kunnen meten dan t.o.v. de verouderde bestaande DSC systemen.Met de introductie van deze intelligente Chip zullen toepassingen met vervuilde monsters en of explosieven nu meer een kans maken. Dergelijke monsters veroorzaken veel schade aan de oven die bij de bestaande DSC systemen nog moeten worden gebruikt, die dan in veel gevallen vervangen moet worden, hetgeen vaak een kostenpost is die gelijk staat aan een derde van de aanschaf van de DSC. Standaard DSC systemen kosten gemiddeld 25.000 EUR.

Het energieverbruik van deze nieuwe Chip-DSC 10 is 90% lager dan bij de standaard DSC systemen en de ruimtebesparing is ongekend. De totale omvang van de Chip-DSC 10 bedraagt nog geen 0.045M≤! Het werken met deze nieuwe ChipĖDSC 10 geeft de gebruiker dus ongekende voordelen en het werken met een DSC wordt nu veel leuker en aantrekkelijker.

  Kort nieuws Geplaatst: 15-05-2018       Getoond: 89x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .