UK
NL
 
               

Alles over en voor de labsector

Zoeken
LABinsights.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

09-04-2018

Metaalkunde en Metallografie

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Cursussen en workshops bij MATinspired

 
practicum van de workshop Metaalkunde
practicum van de workshop Metallografie

Vergroot je kennis van metalen en volg een van de volgende workshops in ons materiaalkundig laboratorium: tweedaagse workshop Metaalkunde, op de dinsdag 5 en dinsdag 12 juni 2018, of workshop Metaalkunde en Positieve Materiaal Identificatie (PMI) op vrijdag 29 juni 2018.
Op donderdag 21 en vrijdag 22 juni 2018 wordt de tweedaagse workshop Metallografie georganiseerd. Ook is er een praktijk-workshop Metaalkunde en Metallografie op maandag 25 juni 2018.


2-Daagse Workshop Metaalkunde
Voor wie? Medewerkers die werkzaam zijn in de metaalwereld die meer technische basiskennis willen krijgen over metalen en hun eigenschappen. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, constructeurs, vertegenwoordigers, managers en laboratoriummedewerkers.

Onderwerpen: Structuren van metalen, fasenleer, mechanische eigenschappen, metaalkeuze, warmte-behandelingen en productieprocessen van legeringen.

Rreferentie van een deelnemer: “Goede workshop waar op een duidelijke manier verteld wordt hoe materialen zijn opgebouwd, wat het verschil is in eigenschappen en hoe verschillende normen in elkaar zitten.”

2-Daagse Workshop Metallografie
Voor wie? Voor diegene die meer willen weten over het prepareren en analysen van de structuren van metalen middels microscopie. Bijvoorbeeld kwaliteitsmedewerkers, managers van laboratoria en laboratoriummedewerkers uit de metaalindustrie.

Onderwerpen: Doorslijpen en inbedden van monsters, preparatie van monsters, microscopie, etstechnieken, identificatie microstructuren, hardheidsmetingen en introductie in breukanalyse.

Referentie van een deelnemer: “Zeer interessante training voor een ieder die in de metaalindustrie zit, eigenlijk een must.”


Praktijk-workshop Metaalkunde en Metallografie
Deze workshop is voor mensen die willen kennis maken met de praktijk van metallografie en metaalkundige analyses. Bijvoorbeeld medewerkers die werkzaam zijn in een metaalkundig laboratoria en kwaliteitsmedewerkers. Het is handig zijn als deze cursisten de workshop metallografie hebben gevolgd, maar dit is niet noodzakelijk.

Onderwerpen: Op deze praktijkdag mogen de cursisten zelf metalen monsters prepareren en analyseren met behulp van de microscoop. Hiernaast kunnen deze metalen ook worden geanalyseerd met behulp van spectroscopie en hardheidsmetingen.

Workshop Metaalkunde en Positieve Materiaal Identificatie (PMI)
Voor wie? Personen die werkzaam zijn in de metaalwereld en meer kennis en inzicht willen verkrijgen over PMI (QA medewerkers, laboratorium medewerkers, NDO inspecteurs, ingangscontroleurs).

Onderwerpen: In de ochtend wordt de basiskennis materiaalkunde ten behoeve van PMI behandeld door Niels Kuijpers van MATinspired. In de middag worden de PMI technieken in de praktijk toegelicht en analyses uitgevoerd. Dit practicum wordt gegeven door Erik van der Schouw, directeur van De Looper Analytical.

  Kort nieuws Geplaatst: 09-04-2018       Getoond: 86x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .