UK
NL
 
                   

Alles over en voor de labsector

Zoeken
LABinsights.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

01-03-2018

Actuele onderwerpen: eData Life Cycle en Blockchain

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Bezoek de presentaties tijdens LabAutomation 2018

Actuele onderwerpen: eData Life Cycle en Blockchain

Bepaalt de eData Life Cycle de kwaliteit van het laboratorium? Peter Boogaard van Industrial Lab Automation bespreekt de vraag op welke manier het laboratorium een essentiŽle bijdrage levert aan de data life cycle mindset. Data integriteit, toepassen van nieuwe smart technologieŽn, nieuwe uitdagingen met betrekking tot de regelgevende richtlijn zoals GDPR en vooral betaalbaarheid passeren de revue in zijn presentatie.

Industrie 4.0 wordt gezien als de vierde industriŽle revolutie omdat het eenzelfde aanzienlijke potentie heeft als de eerdere drie industriŽle revoluties: eind 18e eeuw de mechanisatie door water- en stoomkracht, eind 19e eeuw de massaproductie met de introductie van de lopende band en vanaf de jaren í70 van de vorige eeuw de intrede van computers op de werkvloer. Industrie 4.0 gaat niet alleen gaat over automatisering, software of andere technologieŽn. Het is een nieuwe manier van denken om naar de gehele keten (Lifecycle) te kijken. Peter Boogaard sluit LabAutomation 2018 af met de vraag op welke manier het laboratorium een essentiŽle bijdrage levert aan deze data life cycle mindset.

Een ander actueel onderwerp is blockchain. Harry Boer van DappDevelopment geeft een presentatie over blockchain technologie in LIMS systemen en lab automation. Distributed Ledger Technologie (DLT), zoals Blockchain, zal voor vergaande veranderingen gaan zorgen, zowel in de samenleving als in het laboratorium. Blockchain biedt de mogelijkheid om op een veilige manier informatie en IoT data via het internet over te dragen en te bewaren.

In zijn presentatie legt Harry Boer van DappDevelopment uit wat de kenmerken van DLT zijn, zoals distributed ledger, consensus en immutability en waarom deze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het laboratorium van morgen. Tevens zal een pilot gepresenteerd worden waarbij vertrouwelijke datasets worden verstuurd tussen een Medisch Centrum en een lokaal MKB-bedrijf, waarbij gebruik gemaakt wordt van de Hyperledger Fabric Blockchain en de IOTA Tangle.

Wilt u meer weten over deze actuele onderwerpen? U kunt zich registreren voor een bezoek aan LabAutomation 2018 via de website.

Contact: Wendy Debets

  Kort nieuws Geplaatst: 01-03-2018     Update: 06-03-2018       Getoond: 238x  

Meer informatie

Reageer per email
  ► Reageer per email

Evenement

Bedrijfsinformatie

Andere berichten

 
 .
 .
 .