UK
NL
 
               

Alles over en voor de labsector

Zoeken
LABinsights.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

03-11-2017

Routinebepaling van vitamine B1 en B6 in bloed

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

ACQUITY I-Class Xevo TQ-S Micro

ACQUITY I-Class Xevo TQ-S Micro

Deficiëntie van vitamine B1 en B6 door verkeerde voeding of ziekte kan aanleiding geven tot onder andere neurologische ziektebeelden. De aantallen van deze bepalingen nemen steeds toe, mede doordat het Nederlandse Huisartsen Genootschap een richtlijn uitvaardigde voor de diagnose van dementie, waarbij een tekort aan vitamine B1 en B6 een rol kan spelen. Sommige labs analyseren meer dan 20.000 monsters per jaar. De ontwikkelde methodes en commerciële kits op basis van optische detectie vereisen verschillende tijdrovende en dure monstervoorbewerkingsstappen.
Waters’ Health Sciences R&D team in Wilmslow (UK) ontwikkelde vorig jaar een analytische LC-MS-MS methode op basis van de UPLC®- Xevo® TQD of Xevo® TQ-S Micro Tandem massaspectrometer. Dit is een robuuste routinematige methode die in verschillende labs en op verschillende MS-platformen reproduceerbaar geïmplementeerd kan worden.
De methode biedt eenvoudige monsteropwerking door middel van precipitatie van het bloedmonster die bovendien makkelijk te automatiseren is, gevolgd door een snelle LC-MS-MS analyse in twee minuten die voldoet aan de vereiste gevoeligheid, reproduceerbaarheid, precisie en lineair bereik om accuraat en robuust in te schakelen in het klinisch onderzoek.
In samenwerking met het Erasmus MC, afdeling klinische chemie te Rotterdam werd de methode klinisch gevalideerd en vergeleken met de klassieke bepalingsmethodes. Sinds die tijd is deze methode succesvol geïmplementeerd in verschillende labs in Nederland op verschillende types UPLC®-Tandem MS systemen van Waters.
Peter Batjoens, Health Sciences Business Development Manager, Waters Central Europe

  Kort nieuws Geplaatst: 03-11-2017       Getoond: 231x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .