Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
27-03-2018
Deel dit event
Soort: Congres
Duur: 1 dag
Datum: 27-03-2018
Plaats: Den Bosch

Toegang: Gratis (na registratie)

LabAutomation 2018

Congres

Op 27 maart 2018 vindt de tiende editie van LabAutomation plaats bij 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch.

De toenemende technische mogelijkheden van automatisering, robotisering en de software bieden kansen voor laboratoria om efficiŽnter te werken en de kwaliteit te vergroten. LabAutomation geeft de gelegenheid om in ťťn dag goed en volledig geÔnformeerd te worden over automatiserings-, robotiserings- en softwareoplossingen binnen de laboratoria.

LabAutomation is dť plek om kennis en ervaringen uit te wisselen met gespecialiseerde leveranciers en met geautomatiseerde labs die voorop lopen.

LabAutomation wordt georganiseerd door de branche Laboratorium Technologie van FHI, federatie van technologiebranches in samenwerking met vooraanstaande leveranciers van laboratorium producten. De deelnemende bedrijven kunt u bezoeken op de marktplaats om kennis te vergaren en te netwerken.
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde berichten

Uitdagingen van een data driven genetisch lab Bezoek de presentatie tijdens LabAutomation 2018
Uitdagingen van een data driven genetisch lab
Bezoek de presentatie tijdens LabAutomation 2018 Genetische testen worden steeds meer standaard. Het natte lab proces deel wordt uitbesteed bij partner leveranciers, die met grote volumes hoge kwaliteit tegen lagere kosten leveren. De test instrument leveranciers versterken deze ontwikkeling door op een beperkt aantal locaties in de wereld de lab productie samen met consortia van klanten te optimaliseren. De kwaliteitsborging blijft een verantwoordelijkheid van de opdrachtgever. De Europese privacy wetgeving (GDPR), de eisen aan de informatiebeveiliging (NEN/ISO) en de continue kwaliteitsverbetering vragen om een data driven lab proces en cultuur. Tijdens LabAutomation 2018 geven Bert Eussen, data beheerder ErasmusMC Klinische Genetica en Peter Walgemoed van Carelliance een presentatie over de aanpak van Dynamic Shared Standard Operating Procedures die het gehele proces van data creatie tot aan data uitlevering bestrijken. Inschrijven voor deze presentatie kan nog via de website van LabAutomation.
23-03-2018  |  176x  |  Kort nieuws  | 
De norm als leidraad bij lab automatisering  Bezoek de presentatie tijdens LabAutomation 2018
De norm als leidraad bij lab automatisering
Bezoek de presentatie tijdens LabAutomation 2018 Tijdens LabAutomation 2018 bespreken Sascha van de Ven en Anita te Riet van QAducation de norm als leidraad bij lab automatisering. * Wat zijn de voordelen van een genormaliseerd kwaliteitssysteem? * Wat zijn de voordelen van een laboratorium automatisering? * Wat is volgens de norm een geautomatiseerd systeem? * Wat zeggen de diverse normen over automatisering? * Welke automatiseringssystemen moet je valideren en hoe doe je dat eigenlijk? Nieuwsgierig naar een antwoord op bovenstaande vragen? Wij nodigen u graag uit om aan te sluiten bij deze presentatie.
14-03-2018  |  222x  |  Kort nieuws  | 
Actuele onderwerpen: eData Life Cycle en Blockchain Bezoek de presentaties tijdens LabAutomation 2018
Actuele onderwerpen: eData Life Cycle en Blockchain
Bezoek de presentaties tijdens LabAutomation 2018 Bepaalt de eData Life Cycle de kwaliteit van het laboratorium? Peter Boogaard van Industrial Lab Automation bespreekt de vraag op welke manier het laboratorium een essentiŽle bijdrage levert aan de data life cycle mindset. Data integriteit, toepassen van nieuwe smart technologieŽn, nieuwe uitdagingen met betrekking tot de regelgevende richtlijn zoals GDPR en vooral betaalbaarheid passeren de revue in zijn presentatie. Industrie 4.0 wordt gezien als de vierde industriŽle revolutie omdat het eenzelfde aanzienlijke potentie heeft als de eerdere drie industriŽle revoluties: eind 18e eeuw de mechanisatie door water- en stoomkracht, eind 19e eeuw de massaproductie met de introductie van de lopende band en vanaf de jaren í70 van de vorige eeuw de intrede van computers op de werkvloer. Industrie 4.0 gaat niet alleen gaat over automatisering, software of andere technologieŽn. Het is een nieuwe manier van denken om naar de gehele keten (Lifecycle) te kijken. Peter Boogaard
01-03-2018  |  521x  |  Kort nieuws  | 
Optimalisatie door NGS en High Throughput Screening Diverse presentaties tijdens LabAutomation 2018
Optimalisatie door NGS en High Throughput Screening
Diverse presentaties tijdens LabAutomation 2018 Tijdens LabAutomation vertellen meerdere sprekers hoe zij hun processen optimaliseren door automatisering. Arjen Scheper van UMC Groningen gaat in op de keuzes die het UMCG heeft gemaakt in robotisering en software. Dominique Audenaert van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) vertelt over de ontwikkeling van geminiaturiseerde biologische testsystemen voor hoge-doorvoer screenings. Ook Ncardia is continu bezig met optimalisering. Farbod Famili vertelt in zijn presentatie hoe zij dit oppakken in samenwerking met Pivot Park Screening. Waar voorheen 1 gen per keer werd gesequenced, is het door de Next Generation Sequencing methode mogelijk om meerdere genen tegelijk te sequencen. De voordelen hierbij zijn dat het sneller, goedkoper, klantvriendelijker en efficiŽnter is. Door deze technische innovatie kunnen er steeds meer genen tegelijkertijd onderzocht worden. Dit heeft tot gevolg dat er steeds meer aanvragen binnenkomen. Om het werk op het laboratorium behapbaar
26-02-2018  |  206x  |  Kort nieuws  | 
Data Integrity, whatís in it for you Presentatie door Paul Schrevel van Solution Too
Data Integrity, whatís in it for you
Presentatie door Paul Schrevel van Solution Too Data integriteit is al een aantal Jaren een ďbuzz wordĒ, maar wat houdt het nu werkelijk in voor de verschillende stakeholders binnen het bedrijf. De regelgeving is inmiddels uitgekristalliseerd en duidelijk. De toepassing is dat voor veel bedrijven nog altijd niet. Een goede toepassing van de regelgeving vereist een integraal plan van aanpak. Hiervoor is goede kennis van de werkprocessen en informatiestromen van belang. Deze moeten ondersteund worden door een landschap van applicaties die uiteindelijk de basis vormen van de data integriteit aanpak. De stakeholders maken ieder slechts gebruik van een deel van de applicaties. Tijdens LabAutomation 2018 geeft Paul Schrevel van Solution Too een presentatie over dit onderwerp. Hij focust zich op de invalshoek van verschillende stakeholders binnen het totale werkproces en wat een integrale aanpak van Data integriteit voor hen betekent.
01-02-2018  |  293x  |  Kort nieuws  | 
LabAutomation op 27 maart in 1931 Congrescentrum Den Bosch  Smart solutions in systems, software & services
LabAutomation op 27 maart in 1931 Congrescentrum Den Bosch
Smart solutions in systems, software & services LabAutomation draait om robotisering, automatisering en software. Tijdens deze editie staat het thema ďdataĒ centraal. Prof. dr. Niesters van UMCG zal in zijn key note de dag aftrappen met een presentatie over data integriteit. Het motto ďThe only limitation is your imaginationĒ staat hierbij centraal. De dag wordt afgesloten door Peter Boogaard van Industrial Lab Automation, die het onderwerp eData Life Cycle behandelt. Een uitgebreid conferentieprogramma biedt een kijkje in de keuken bij collega-bedrijven. Hoe hebben zij het keuzeproces, de aanschaf en implementatie aangepakt? Wat zouden ze nu anders doen? Uiteraard komen ook de nieuwste technologieŽn en toekomstige mogelijkheden aan bod. Er zijn lezingen gepland met sprekers van Paques, Ncardia, Viecurie, UMCG en Institut Kirchhoff. Het complete programma kunt u hier vinden. Naast het conferentieprogramma, presenteren alle toonaangevende leveranciers zich in de centrale hal van Congrescentrum 1931 met table-top stands.
18-01-2018  |  296x  |  Kort nieuws  | 
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag