Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
15-03-2018
Deel dit event
Soort: Cursus
Duur: 2 dagen
15-03-2018 in Breda

Toegang: Gratis (na registratie)

Methodevalidatie – structuur en opzet onder ISO/GMP/GLP

Cursus

Moderne kwaliteitsmanagementsystemen voor kwaliteitscontrole-laboratoria (zoals bijvoorbeeld: ISO17025, ISO 15189 en GLP/GMP) vereisen dat gewerkt wordt met gevalideerde analyse- en testmethodes. De kwaliteitsnormen beschrijven echter niet hoe analyse- en testmethodes
gevalideerd kunnen worden. In deze cursus leert u validaties opzetten volgens de ICH richtlijn. Na afloop heeft u een helder beeld van de validatie van analyse- en test methodes en kunt u een validatieplan opstellen en uitvoeren voor de methodes in het eigen laboratorium. Optioneel kunt u de extra dag volgen specifiek over HPLC methoden. Deze cursus hangt nauw samen met de cursus Praktische statistiek met Excel 2: voor methodevalidatie, maar kan ook los worden gevolgd.

Waarom de cursus Methodevalidatie – structuur en opzet onder ISO/GMP/GLP
Wat komt er allemaal bij kijken om een methode te valideren? Dat is het onderwerp van deze cursus. In deze cursus leert u validaties opzetten voor ISO 17025, ISO 15189 of GLP/GMP volgens de ICH richtlijn. Na afloop heeft u een helder beeld van de validatie van analyse- en test methodes en kunt u een validatieplan opstellen en uitvoeren voor de methodes in het eigen laboratorium.

Voor wie is de cursus Methodevalidatie – structuur en opzet onder ISO/GMP/GLP bedoeld
U hebt minimaal een HBO opleiding of u bent een MBO-er met veel ervaring. U bent direct of indirect betrokken bij de validatie van methoden. U wilt meer weten van het opzetten en uitvoeren van validatieplannen, het verzamelen van de benodigde informatie en het documenteren van validaties.

Het programma
Het programma over beide dagen zal in ieder geval de volgende onderwerpen behandelen:
+ Introductie en basisprincipe normen (o.a. GMP/ISO)
+ Documentatie
+ Validatie – kwalificatie – Kalibratie
+ Quality Management Systemen
+ Analytical Method Validation
+ Apparatuurkwalificatie

Methodiek
In deze cursus leert u aan welke aspecten u bij validatie aandacht moet besteden en aan welke juist niet. Met die kennis stelt u in interactieve workshops een validatieplan op van een eenvoudige testcase of van een eigen methode. Deze wordt in de cursus geëvalueerd en bijgesteld, zodat u met nieuwe inzichten de methoden in uw eigen praktijk kunt valideren. Deze cursus hangt nauw samen met de cursus Praktische statistiek met Excel 2, voor methodevalidatie, maar kan ook los worden gevolgd.
 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag