Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
11-10-2018
Deel dit event
Soort: Cursus/training
Duur: 2 dagen
08-03-2018 in Utrecht
11-10-2018 in Utrecht

Toegang: Betaald

Interne audit

Cursus/training

Binnen het proces van de interne audit, met het doel vast te stellen dat aan de (accreditatie)
eisen en de eigen procedures wordt voldaan, en mogelijkheden tot verbetering van het kwaliteitssysteem te identificeren, is communicatie essentieel. Niet iedereen beschikt over alle vereiste auditorvaardigheden (zie bijvoorbeeld ISO 19011), maar vaardigheden kunnen worden geleerd!
Daarom is er in deze cursus veel aandacht voor communicatieve vaardigheden!

Door middel van het zelf doen van rollenspelen (met de overige cursisten en met een actrice) leert u effectief communiceren tijdens een audit. Dit betreft zowel de verbale als de non-verbale communicatie. Denk daarbij aan uw attitude jegens de auditie (i.e. de persoon die u in het kader van een interne audit gaat interviewen), het omgaan met emoties, het samenvatten van uw bevindingen, en dergelijke.
De cursisten krijgen rollenspellen die aansluiten bij hun eigen werkomgeving: medisch-, test-/ kalibratielaboratorium of inspectie-instelling.
De verschillende vormen van vraagstelling worden behandeld. Het goed kunnen hanteren en combineren van open en gesloten vragen leiden tot het uitvoeren van een effectieve interne audit. De praktijksituatie staat centraal in deze cursus.
Dit unieke concept van Lab-QAcademy is al door vele cursisten als bijzonder leerzaam en plezierig ervaren!

Naast de communicatieve vaardigheden komen alle aspecten van het interne auditproces aan de orde: planning, voorbereiding, relevante steekproeven nemen, afwijkingen formuleren, rapportage, de beoordeling van corrigerende maatregelen en de 4-O-systematiek (Oorzaak, Omvang, Oplosssing, Operationaliteit).

Enige normkennis (bijvoorbeeld ISO/IEC 17025, ISO 15189, ISO/IEC 17020, ISO 9001, ISO 14001, GLP, GMP) is gewenst.

De cursus is bedoeld voor laboratoriummanagers, kwaliteitsmanagers, inspecteurs, (hoofd) analisten, vakdeskundigen of interne auditoren op mbo-, hbo- of academisch niveau. Deze tweedaagse training is ook geschikt voor bedrijven die ISO 9001 en/of ISO 14001 gecertificeerd zijn en hun interne auditproces willen verbeteren.
Inspecteurs op het gebied van NEN 4400 krijgen vanuit de Stichting Normering Arbeid (SNA) accreditatiepunten voor deze cursus toegekend.

De cursus wordt verzorgd door dr. Cor de Ruiter en drs. Peter Kootstra. Zij hebben samen zo’n 50 jaar ervaring, zo’n 1500 audits wereldwijd uitgevoerd en kennen beide kanten van het accreditatieproces.
Op de tweede dag wordt het team versterkt met een trainingsactrice.
 

Bedrijfsinformatie

Lab-QAcademy
Lab-QAcademy is in 2010 opgericht door eigenaren/docenten drs. Peter Kootstra en dr. Cor de Ruiter, die specialist zijn op het gebied van accreditatie, kwaliteitszorg en kwaliteitsmanagement. Lab-QAcademy kent alle kanten van het accreditatie proces, als beoordelaar en als beoordeelde. De docenten hebben hun sporen verdiend in laboratoria als operationeel manager, kwaliteitsmanager en vakspecialist, deelname in (inter)nationale commissies op het gebied van kwaliteit en accreditatie en het werken als teamleider en vakdeskundige voor de Raad voor Accreditatie, buitenlandse accreditatie-instellingen als de Belgische BELAC en het Ierse INAB, en als key expert voor de EU en voor de Wereldbank. Peter Kootstra en Cor de Ruiter voeren al meer dan 20 jaar audits uit bij medische-, test- en kalibratie- laboratoria en inspectie-instellingen in Nederland en ver daarbuiten. Daardoor zijn zij als geen ander op de hoogte van interpretaties en toepassing van de diverse kwaliteitsnormen ISO 15189, ISO/IEC 17025 EN ISO/IEC 17020. Waar nodig dragen zij zorg voor specifieke additionele expertise, zoals een communicatietrainster en trainingsactrice bij de cursus Interne Audit. Lab-QAcademy is daarmee dé opleider voor kwaliteitscoördinatoren, leidinggevenden en (hoofd)analisten, (hoofd)inspecteurs en overige medewerkers van laboratoria en inspectie-instellingen, gericht op het opzetten, implementeren, toepassen en continu verbeteren van kwaliteitssystemen. Lab-QAcademy heeft sinds de oprichting in 2010 met succes al vele tientallen cursussen gegeven in Nederland en in het buitenland. Vanaf 2013 werkt Lab-QAcademy samen met Avans+ zodat beide organisaties een volledig pakket aan kwaliteits- en technische cursussen kunnen aanbieden aan laboratoria en inspectie-instellingen.
Laatst bijgewerkt: 26-09-2016
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag