Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

EVENT
11-10-2018
Deel dit event
Soort: Opleiding
Duur: 6 dagen
05-04-2018 in Breda
11-10-2018 in Breda

Toegang: Betaald

Kwaliteitsfunctionaris laboratoria

Opleiding

Een kwaliteitssysteem opzetten is één, maar hoe krijgt u uw collega’s er in mee? Hoe houdt u het in stand? Dit is de eerste opleiding in Nederland voor laboratoria die leert hoe u een dergelijk systeem opzet, implementeert en voortdurend verbetert. Er is veel aandacht voor cultuuraspecten,
communicatie en omgaan met weerstand. Via opdrachten past u uw nieuwe inzichten direct toe
binnen uw eigen praktijk. Daarbij krijgt u feedback van de docenten.

Waarom de cursus Kwaliteitsfunctionaris laboratoria
De opleiding Kwaliteitsfunctionaris laboratoria gaat in op de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende normen en regels op het gebied van kwaliteit (zoals ISO 9001, ISO 17025, ISO 15189 en GLP/GMP), milieu (ISO 14001) en Arbo (ISO 18001). Dit laat zien waar het bij een kwaliteitssysteem werkelijk om gaat. U richt zich vervolgens op het beheersen van de bedrijfsprocessen en de risico’s binnen het laboratorium. Belangrijker nog dan het vakinhoudelijke, is de motivatie van collega’s om ermee te werken. Daarom besteden we in deze opleiding extra veel aandacht aan cultuuraspecten, communicatie en omgaan met weerstand. Kortom, een zeer praktische kwaliteitszorg opleiding, waar u in de praktijk ook echt iets aan heeft.

Voor wie is de cursus Kwaliteitsfunctionaris laboratoria bedoeld
U bent een ervaren laboratoriummedewerker op minimaal hbo-niveau. U zit in het (midden)management en bent belast met of werkt mee aan de invoering, het beheer of de verbetering van het kwaliteitssysteem. U wilt u verder te ontwikkelen op dit gebied, maar dan wel zo dat het direct aansluit op uw eigen werksituatie. U vindt het bovendien prettig dat u daarbij wordt begeleid en gecoacht.

Het programma
Het programma van de cursus Kwaliteitsfunctionaris laboratoria omvat de volgende onderdelen:
+ relevante normen: belangrijkste overeenkomsten en verschillen tussen ISO 9001:2000, ISO 15189, ISO 17025, ISO 22000, HACCP, GLP/GMP, ISO 14001 (Milieu) en OHSAS 18001 (Arbo)
+ projectmatig invoeren en onderhouden kwaliteitssysteem
+ soorten documenten en beheer
+ directiebeoordeling en managementreview
+ personeel en organisatie en cultuurverandering: verantwoordelijkheden en bevoegdheden, communicatie, motivatie van medewerkers, omgaan met weerstand, opleiding en training
+ faciliteiten en huisvesting
+ gebruik en beheer van apparatuur
+ risicoanalyses en risicomanagement
+ borging primaire proces
+ relatie kwaliteitsysteem en HSE
+ registratie van en omgaan met klachten
+ interne en externe audits en inspecties: hoe bereidt u zich het beste voor?
+ interlaboratoriumonderzoeken
+ corrigerende en preventieve maatregelen
+ klanttevredenheid
+ afwijkingen
+ data integriteit

Methodiek
De cursus Kwaliteitsfunctionaris laboratoria kent een unieke aanpak. U krijgt vooral te zien waarop bij inspecties wordt gelet. U kijkt als het ware mee over de schouder van een auditor. Die aanpak maakt snel duidelijk waar u op moet letten bij het inrichten en evalueren van een kwaliteitssysteem.
De culturele en sociale aspecten komen aan de orde tijdens rollenspelen en groepsopdrachten. U krijgt hierdoor inzicht in uw eigen manier van communiceren en het omgaan met weerstand. Zo leert u inspelen op lastige situaties en krijgt u meer overtuigingskracht. Na iedere opleidingsdag gaat u aan de slag met praktijkopdrachten. De resultaten daarvan presenteert u de volgende opleidingsdag. Zo ontstaat er veel onderlinge uitwisseling. Een aantal opdrachten telt mee voor de eindbeoordeling. Ervaren docenten en trainers begeleiden u in het leerproces.

 

Bedrijfsinformatie

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag