Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Nieuws

Plaats uw bericht
Denios Connect wint TechAward 2018
Denios Connect wint TechAward 2018
Tijdens WoTS 2018 afgelopen week is bekend gemaakt dat Denios met Denios connect de winnaar is geworden van de TechAward, in de categorie World of Laboratory. Uit 19 aanmeldingen nomineerde een deskundige vakjury, in aanloop naar de vakbeurs WoTS 2018, 4 bedrijven die kans maakten op deze prestigieuze innovatieprijs. Uiteindelijk wist Denios de TechAward binnen te halen. Met het winnen van deze prijs wordt Denios haar innovatiekracht beloond en krijgen we de bevestiging dat ons monitoringsysteem door de markt wordt gezien als absolute toegevoegde waarde voor bedrijven die dagelijks bezig zijn met het werken met gevaarlijke stoffen, om het veiligheidsniveau verder te vergroten.
16-10-2018  |  014x  |  Kort nieuws  | 
Grote fusie voedsellaboratoria NVWA en Rikilt Groen licht vanuit Den Haag
Grote fusie voedsellaboratoria NVWA en Rikilt
Groen licht vanuit Den Haag Er is groen licht vanuit Den Haag voor de fusie van de foodlabs van de voedsel- en warenautoriteit NVWA en het voedsel-veiligheidslab van Wageningen Research (Rikilt). De instellingen gaan begin 2019 samen. Het gefuseerde laboratorium voert wettelijke taken uit van de overheid. De 116 medewerkers van het NVWA-lab komen in dienst bij Wageningen Research. Over deze fusie wordt al sinds 2008 gepraat, aangezien beide organisaties hetzelfde gebouw delen, maar niet hun apparatuur en expertise. De fusie werd steeds op de lange baan geschoven. Onderzoeksinstituut Rikilt van Wageningen Research verrichtte de afgelopen jaren al veel werk voor de NVWA en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het is de grootste van de twee voedsellaboratoria die gaan fuseren. De tweehonderd medewerkers doen onderzoek naar voedselveiligheid en voedselfraude. NVWA is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Volgens de toezichthouder is deze fusie essentieel,
12-10-2018  |  115x  |  Kort nieuws  | 
Blootstelling aan cytostatica onder de loep
In Nederland zijn er 2.700 sterfgevallen per jaar door werkgerelateerde kanker, kanker gerelateerd aan blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Dit mogen we niet normaal vinden. Tijdens het seminar Veiligheid op het lab op de WOTS heeft Diana Martens van Inspectie SZW een pleidooi gehouden voor preventie van blootstelling aan kankerverwekkende en mutagene stoffen. Inspectie SZW denkt aan de ene kant mee over preventie en besteedt aan de andere kant de komende jaren extra aandacht aan handhaving. In 2018 lag de inspectiefocus op formaldehyde, chroom VI, lasrook, kwartsstof, benzeen (aardoliederivaten), houtstof en dieselmotoremissies. In 2019 komt cytostatica erbij en komt de gezondheidszorg in de belangstelling te staan.
11-10-2018  |  109x  |  Kort nieuws
Vooraankondiging: Lean Six Sigma voor GC en GC/MS 6 december
Operationele kosten omlaag en winst aan efficiŽntie IS-X Academy geeft een overzicht van tools en nieuwe ontwikkelingen en leert organiseren met het oog op kwaliteits- en efficiŽntieverbeteringen. De voorgestelde methodes passen in het vakgebied van lab-operations management en dienen om GC en GC/MS processen systematisch te innoveren. Dr. Vercammen heeft als ďBlack Belt Lean Six SigmaĒ een uitstekende staat van dienst opgebouwd en begeleidt ons door deze principes aan de hand van 4 clinics. Interesse? Noteer alvast 6 December 2018 in uw agenda en reserveer uw deelname (programma volgt).
11-10-2018  |  058x  |  Kort nieuws
Endress+Hauser TrustSens bekroond met de WoTS TechAward ís Werelds eerste zelfkalibrerende temperatuuropnemer wint prijs op de WoTS
Endress+Hauser TrustSens bekroond met de WoTS TechAward
ís Werelds eerste zelfkalibrerende temperatuuropnemer wint prijs op de WoTS Innovatie, toegevoegde waarde en marktrelevante criteria heeft de vakjury en beurssite bezoekers doen overtuigen om Endress+Hauser met de innovatie iTHERM TrustSens uit te roepen tot winnaar in de categorie World of Automation - Motion & Drives en te bekronen met de WoTS TechAward 2018 trofee. De innovatieve iTHERM TrustSens TM371 compacte temperatuuropnemer voor de voedingsmiddelen- en farmaceutisch industrie kan volledig automatisch en zelfstandig inlijn kalibreren en is ontworpen voor hygiŽnische en aseptische toepassingen. Doordat de sensor zichzelf tijdens de productie volledig automatisch en geheel traceerbaar kalibreert, wordt de kans op niet gedetecteerde afwijkingen geŽlimineerd, met maximale productveiligheid en procesefficiŽntie als resultaat. Dankzij de geÔntegreerde Heartbeat Technology is het mogelijk om instrumenten doorlopend te diagnosticeren en te verifiŽren zonder het proces te onderbreken.
10-10-2018  |  059x  |  Kort nieuws  | 
Labs voor jonge groeiende techbedrijven TWICE Eindhoven
Labs voor jonge groeiende techbedrijven
TWICE Eindhoven TWICE biedt groeiende techbedrijven een complete labinfrastructuur met kantoorruimten. Dat doen ze in vier thematisch ingerichte huisvestingsformules op de High Tech Campus en de campus van de Technische Universiteit Eindhoven. Jonge, innovatieve techbedrijven zitten bij de formules van TWICE in het juiste ecosysteem en kunnen zo hun slagingskans vergroten.
10-10-2018  |  095x  |  Kort nieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
NOV
2017
MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag