Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Login Laatste update: 25-09-2018
maXus media
TEL: +31 297 22 34 62
Buitenhof 23
NL-1421 LA   Uithoorn
Contact
+31 6 20 59 24 36
Dhr. Vincent Hentzepeter
redactie
+31 6 10 03 17 81
Dhr. Erik ten Haaf
sales manager
+31 316 22 71 55
Mw. Debbie van den Dool
sales binnendienst
+31 316 22 71 55
Mw. Marion van Sinderen
sales binnendienst
+31 53 434 45 66
Dhr. Piet van der Kooi
website, nieuwsbrief
+31 297 22 34 62
Mw. Doreen ten Haaf
administratie magazine
+31 88 110 20 28
Abonnee-service
Postbus 105
2400 AC Alphen ad Rijn
+31 53 434 45 66
Mw. Ingrid Vorselaars
administratie website
maXus media onderscheidt zich met een multimediale filosofie, waarbij magazines in print en online, elektronische nieuwsbrieven en een overkoepelende website portal elkaar versterken. Uniek is dat alle vakspecialistische content altijd beschikbaar is voor professionals en dat toeleveranciers hun eigen plek op het platform hebben waar zij hun producten, diensten en expertise kunnen etaleren.

De sterke interactie tussen beroepsbeoefenaren en aanbieders in de markt creëert synergie, want het spoort beide partijen aan kennis uit te wisselen. Dit biedt in de wereld van vakgerichte bedrijfsinformatie ongekende mogelijkheden voor contentmarketing. Aanbieders van producten en diensten kunnen gebruikers niet alleen heel gericht, maar ook via diverse media benaderen. Waardevolle content is voor iedereen direct zonder kosten toegankelijk en zit niet achter een (betaalde) portal die slechts voor een klein deel van de doelgroep openbaar is.

Het maXus media-model maximaliseert traffic en is het startpunt voor een multimediale strategie om zo veel mogelijk doelgroepen in de markt te bereiken.

Kort nieuws

Grote fusie voedsellaboratoria NVWA en Rikilt Groen licht vanuit Den Haag
Grote fusie voedsellaboratoria NVWA en Rikilt
Groen licht vanuit Den Haag Er is groen licht vanuit Den Haag voor de fusie van de foodlabs van de voedsel- en warenautoriteit NVWA en het voedsel-veiligheidslab van Wageningen Research (Rikilt). De instellingen gaan begin 2019 samen. Het gefuseerde laboratorium voert wettelijke taken uit van de overheid. De 116 medewerkers van het NVWA-lab komen in dienst bij Wageningen Research. Over deze fusie wordt al sinds 2008 gepraat, aangezien beide organisaties hetzelfde gebouw delen, maar niet hun apparatuur en expertise. De fusie werd steeds op de lange baan geschoven. Onderzoeksinstituut Rikilt van Wageningen Research verrichtte de afgelopen jaren al veel werk voor de NVWA en het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het is de grootste van de twee voedsellaboratoria die gaan fuseren. De tweehonderd medewerkers doen onderzoek naar voedselveiligheid en voedselfraude. NVWA is een agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Volgens de toezichthouder is deze fusie essentieel,
12-10-2018  |  117x  | 
Tijdelijk lab DSM Resins Belangrijke primaire processen gaan door
Tijdelijk lab DSM Resins
Belangrijke primaire processen gaan door In Waalwijk heeft de business unit Technisch Beheer van SPIE een tijdelijke voorziening gerealiseerd voor de onderzoekers van DSM Resins. Tijdens de verbouwing van het laboratorium op de site moesten belangrijke primaire processen door blijven gaan. SPIE heeft een speciaal hiertoe uitgeruste Portacabin op het terrein verzorgd. Met afmetingen van ruim 18 x 4 meter is een bruto vloeroppervlak gecreëerd van bijna 80m2 met werkplekken voor de laboranten. De unit is voorzien van klimaatbeheersing, een datanetwerk en speciale voorzieningen voor het onderzoekswerk.
05-10-2018  |  131x  | 
Anthony Fokker Prijs voor Digi.Bio Digitalisering biologie met digitale microfluidica en kunstmatige intelligentie
Anthony Fokker Prijs voor Digi.Bio
Digitalisering biologie met digitale microfluidica en kunstmatige intelligentie Digi.Bio, in 2017 opgericht om biologie te digitaliseren met digitale microfluidica en kunstmatige intelligentie, is dit jaar winnaar van Anthony Fokker Prijs ter waarde van 3.000 euro. Over de winnaar zegt de jury: “Digi.Bio geeft op originele wijze invulling aan de wens om biologisch onderzoek te veranderen en machine learning toe te passen en op die manier vooraf en achteraf analyses uit te voeren. Het feit dat bio(techno)logisch onderzoek op deze manier beter, sneller en betrouwbaarder kan worden uitgevoerd, is van grote betekenis.” Frido Emans, COO van Digi.Bio: “Wij brengen biologie naar het digitale tijdperk door middel van technologie. Met andere woorden brengt ons bedrijf de cloud naar het laboratorium. Met deze prijs zetten we weer een nieuwe stap in de goede richting.”
28-09-2018  |  085x  | 
Bodemonderzoekslab bij Aeres
Bodemonderzoekslab bij Aeres
Op het terrein van Aeres Hogeschool Dronten is een bodemfysisch laboratorium geopend. In dit lab kunnen studenten kennismaken met moderne onderzoeksapparatuur. Het laboratorium is een samenwerking tussen de christelijke hogeschool en Royal Eijkelkamp, gespecialiseerd in bodem- en wateronderzoek en sluit aan op de nieuwe bodemstrategie van het ministerie, gericht op duurzaam bodembeheer.
13-09-2018  |  168x  | 

Insights

Technologiegek
Technologiegek
What’s new tijdens WoTS 2018? Op materieel vlak te veel om op te noemen. Op immaterieel vlak denk ik vooral de sfeer van positivisme die de sector ademt. Twee jaar geleden waren we net uit de crisis, toch was daar in de labwereld nog weinig van te merken. Projecten waren in de jaren ervoor namelijk on hold gezet. Dan duurt het al snel zo’n 1 à 2 jaar om de effecten van een aantrekkende economie terug te zien in onze branche. We zitten nu volop in de opgaande fase. Ik merk vanuit berichtgeving dat er dit jaar ontzettend veel geïnvesteerd wordt in de sector. Leveranciers hoor je niet klagen, of het moet de drukte zijn, maar dat is een luxeprobleem. Alle tekenen wijzen erop dat we een WoTS krijgen waar veel nieuws te zien is. Aan leverancierszijde is volop geïnnoveerd en we krijgen meer productintro’s door dan ooit. Het noviteitenoverzicht in dit nummer licht een tipje van de sluier op. Doe er uw voordeel mee en ga al deze fraaie technologie in het echt zien
21-09-2018  |  160x  | 
Wespennest
Wespennest
Het ene na het andere prachtige onderzoeksgebouw wordt opgeleverd met fantastische laboratoriumfaciliteiten. We mogen met recht trots zijn op de ontwikkelingen die de sector op dit vlak heeft doorgemaakt. De nieuwe generatie labgebouwen is architectonisch fraai, ademt transparantie uit, nodigt uit tot samenwerken en zorgt voor synergie in onderzoek. Ze zijn een internationaal visitekaartje voor onze economie. Er staan bij dit soort project grote belangen op het spel. Niet in de laatste plaats vanwege de enorme sommen geld die ermee gemoeid zijn. Naar buiten toe moet de projectvoortgang er soepeltjes uitzien. Daarom zit er op dit soort bouwprojecten een flinke pr-machine. Die spuwt bij elke fase van de bouw ronkende berichten uit. Alles verloopt volgens plan. Geen woord over de vertragingen, de budgetoverschrijdingen, de versobering (‘water bij de wijn’) en bouwfouten waar veel van dit soort grote projecten mee kampt. Dat is namelijk het grote probleem. Ze zijn zo
15-06-2018  |  301x  | 
Combineren en inspireren
Combineren en inspireren
Vaak hoor ik van mensen in het lab dat ze zo druk zijn. De implementatie van een nieuw EPD, een ISO-audit, de overgang naar een nieuwe versie van het LIS… Met je eigen werk loop je zo al achter, laat staan dat je toekomt aan het verbreden van je horizon. Toch zeg ik: claim die tijd. Probeer eens één dag vrij te maken om bij een collegalab of een innovatief bedrijf in de regio een kijkje in de keuken te nemen. Zo kom je op nieuwe, inspirerende ideeën en contacten. Het is alweer even geleden dat ik het genoegen had om deel te kunnen nemen aan ‘Innovatietrip.nl’. Het deelnemersveld bestond uit een gemêleerd gezelschap van 25 mensen uit de zorg. Zorgprofessionals uit 1e en 2e lijn, bestuurders, beleidsmedewerkers, zorgverzekeraars en ondernemers waren in de groep vertegenwoordigd. Het doel van de innovatietrip was drieledig: - Ons als groep te laten inspireren door succesvolle instellingen en bedrijven op het gebied van innovaties in de zorg. Die zijn er namelijk meer
24-05-2018  |  764x  | 

Productnieuws

MAXUS MEDIA
LABinsights.net LABinsights.de LABinsights.nl
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
SERVICE EN CONTACT flag