UK
NL
 
               

Alles over en voor de labsector

Zoeken
LABinsights.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Validatie van software in het laboratorium

Stuur per email
Twitter dit bericht
Validatie van software in het laboratorium, Cursus, , Breda
 

Cursus met een duur van 2 dagen, start

op in BredaToegang: betaald

Waarom de cursus Validatie van software in het laboratorium
Naast de validatie van instrumenten komt er steeds meer aandacht voor de validatie van de op laboratoria gebruikte computersystemen en software. Deze lopen uiteen van LIMS Systemen en Excel datasheets tot de besturings- en dataverwerkingssoftware in analytische apparatuur. Vaak is onduidelijk bij wie de verantwoordelijkheid voor de validatie van computersystemen ligt. Laat staan hoe deze validatie het beste tot stand kan komen. De cursus Validatie van software in het laboratorium, die werd ontwikkeld in samenwerking met GMP-TopConsult, brengt daarin klaarheid.

Voor wie is de cursus Validatie van software in het laboratorium bedoeld
U bent laboratoriummedewerker op minimaal hbo-niveau en verantwoordelijk voor de laboratoriumsystemen. Ook de validatie van de gebruikte software en digitale systemen valt onder uw verantwoordelijkheid. U wilt graag weten wat de laatste ontwikkelingen zijn op dit gebied. Zo bent u meteen goed voorbereid op eventuele inspecties en/of audits. De cursus Validatie van software in het laboratorium kan ook incompany worden verzorgd.

Het programma
Omdat risicobeheersing bij de borging van kwaliteit binnen laboratoria steeds belangrijker wordt, is de cursus Validatie van software in het laboratorium vanuit dat perspectief opgezet. Het programma ziet er als volgt uit:
+ Wat is valideren? En waarom valideren?
+ Welke normen en regels gelden er?
+ Wat moet er in een user requirement specificatie staan?
+ Het toepassen van risicomanagement
+ De rol van de leverancier
+ Het validatieproces
+ Gebruik maken van elektronische records (21 CFR part 11)
+ Het validatiemasterplan

Methodiek
Voorafgaand aan deze kwaliteitszorg cursus maken we een inventarisatie van uw wensen ten aanzien van de cursus. Op die manier komt uw eigen werksituatie het best naar voren en kunnen de docenten daar zo goed mogelijk op inspelen. De cursus heeft de opzet van een workshop. Dat betekent dat er, na een algemene inleiding, veel met opdrachten wordt gewerkt. Er is voldoende gelegenheid voor interactie met docenten en tussen de deelnemers onderling.

Meer informatie

Externe link
  ► Externe link

Organisator

 
 .
 .
 .