UK
NL
 
               

Alles over en voor de labsector

Zoeken
LABinsights.nl

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

ICP-MS spectrometrie

Stuur per email
Twitter dit bericht
ICP-MS spectrometrie, Cursus, , Gent
 

Cursus met een duur van 3 dagen, start

op 05-02-2018 in Gent
op in GentToegang: betaald

Principes, interpretatie, instrumentatie en practicum vormen de basis van deze cursus ICP-MS. ICP-MS is een relatief nieuwe, complexe techniek voor elementanalyse op (zeer) lage concentratieniveaus. We besteden aandacht aan de theorie, maar u leert ook analyses
uitvoeren en resultaten beoordelen. Aandacht voor optimalisatie, diverse applicaties en mogelijke storingen maakt deze cursus compleet. De cursus wordt gegeven aan de Universiteit Gent. De docenten zijn prof. dr. Frank Vanhaecke en dr. Lieve Balcaen.

Waarom de cursus ICP-MS spectrometrie

Principes, interpretatie, instrumentatie en practicum vormen de basis van deze cursus ICP-MS. ICP-MS is een relatief nieuwe, complexe techniek voor elementanalyse op (zeer) lage concentratieniveaus. We besteden aandacht aan de theorie, maar u leert ook analyses uitvoeren en resultaten beoordelen. Aandacht voor optimalisatie, diverse applicaties en mogelijke storingen maakt de cursus ICP-MS spectrometrie compleet. De cursus wordt gegeven aan de Universiteit Gent. De docenten zijn prof. dr. Frank Vanhaecke en dr. Lieve Balcaen.


Voor wie is de cursus ICP-MS spectrometrie bedoeld

U bent medewerker of hoofd van een lab en heeft enige ervaring met atoomspectroscopie. Het lab heeft recentelijk ICP-MS apparatuur aangekocht of overweegt de aankoop ervan. Of u werkt al enige tijd met ICP-MS, maar wilt toch wat nader inzicht in de werkingsprincipes, het gebruik van alternatieve monsterintroductiesystemen en de oorzaak van interferenties. Sectoren waar ICP-MS wordt toegepast zijn: milieu, voedingsmiddelen, (bio)medisch, chemische industrie en geologie.

Het programma

Het programma van de cursus ICP-MS spectrometrie is samengesteld uit hoor- en werkcolleges en verschillende practica:
+ het werkingsprincipe van ICP-MS, de eigenschappen en vergelijk met AAS en ICP-OES
+ interface, MS typen, quadrupool, TOF
+ het vermijden, corrigeren en opsporen van spectrale interferenties
+ de oorzaken, het vermijden en het corrigeren van niet-spectrale interferenties
+ calibratie
+ monsterintroductiesystemen, zoals pneumatische verstuiving, ultrasoonverstuiving en hydridegeneratie
+ praktische oefeningen: optimalisatie, opsporen van interferenties, calibratie, isotopendilutie, gebruik van botsingscel, monsterintroductie systemen

Methodiek

Theorie en praktijk wisselen elkaar op een prettige manier af. Bij de praktische oefeningen werkt u met elkaar in kleine groepjes. Zo deelt u kennis en ervaringen met deelnemers van andere laboratoria. U krijgt optimale begeleiding bij de uitvoering van de experimenten.

Meer informatie

Externe link
  ► Externe link

Organisator

 
 .
 .
 .